Bidfunktion og Bideskinne

Døjer du tit med spændingshovedpine lokaliseret til tindingeregionen? Oplever du ofte spændinger/ ømhed i din kæbe- eller tyggemuskulatur? Det er ikke en sjældenhed hvis du kan nikke genkendende til ovenstående. Flere døjer faktisk med netop disse symptomer og kan skyldes en forkert bidfunktion. Der findes dog flere gode behandlingsmuligheder.

Trætte kæber og kæbespændinger, ømhed i tænderne generelt og evt. gentagne anfald af hovedpine, kan være symptomer på overaktivitet af tyggemuskulaturen ofte som følge af tandpressen og tandskæren. Årsagerne til dette er mange, men ofte ses det i forbindelse med længerevarende stress-forløb hvor kæber og tænder ender med at fungere som en slags ”trykventil”.

I andre tilfælde kan en forkert bidfunktion skyldes hvis du mangler flere tænder og derfor ikke har tilstrækkelig med støtteområder. Det kan resultere i en uhensigtsmæssig tyggefunktion og betyde at tyggemusklerne kommer på overarbejde.

Behandlingsmuligheder

Hvis der konstateres meget slid af tænderne kan en bideskinne være løsningen. En bideskinne er typisk en hård plastskinne, som du sover med i overmunden om natten. Den vil uden tvivl kræve lidt tilvænning i starten, men beskytter tænderne mod slid og kan delvis afhjælpe spændinger omkring kæbe-/ tyggemuskulaturen, ”isninger” i tænderne og spændingshovedpine.

Men sjældent kan en bideskinne stå alene og det er altid vigtig med en grundig forundersøgelse af dine tænder og kæber, for at finde årsagen til netop dine problemer. Hos Tandlægehuset Ågade, kan vi hjælpe dig med nærmere vejledning i forhold til særlige afspændingsøvelser og give vigtig information om forebyggende tiltag.

Kontakt os

Har du yderligere spørgsmål eller ønsker at booke en tid,
er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.