Proteser

En protese (også kaldt gebis) er en god løsning hvis du mangler flere eller alle tænder. Det er en behandlingsform som har eksisteret i over 100 år og er hvad man kalder en aftagelig løsning. Dvs. en protese kan tages ud af munden og hviler primært på gummerne.

En delprotese

En delprotese kan erstatte en enkelt tand eller flere naturlige tænder og fremstilles i enten ren akryl (plastic) eller med et støbt stel (unitor), hvoraf den sidstnævnte er mest anbefalingsværdig, da den fylder mindre i munden og giver et kosmetisk pænere resultat.
Den fastgøres til de resterende tænder ved hjælp af bøjler, som placeres på tyggefladerne. For at skaffe plads til bøjlerne, som griber omkring tænderne, er det nødvendigt at beslibe lidt emaljelaget. Hvis delprotesen med tiden skulle løsne sig, kan bøjlerne let efterspændes, så den igen sidder stabilt.

En helprotese

En helprotese erstatter samtlige naturlige tænder i kæben og fremstilles i ren akryl (plastic). En helprotese i overmunden suger sig fast til ganen, hvorimod den i undermunden ligger løst på gummen, men holdes på plads ved hjælp af kinderne og tungen. Helproteser i undermunden kan derfor godt volde dig problemer, hvis der er meget lidt restknogle tilbage. Helproteser skal derfor løbende passes, idet gummerne med årene svinder ind.

Et andet og bedre alternativ er implantater, som du kan læse mere om her.
TandlægeHuset Ågade har et tæt sammenarbejde med den dygtige kliniske tandtekniker Maja Hammoud som er specialiseret i protesebehandlinger.

 

Før: Del-protese
Uden del-protese

Kontakt os

Har du yderligere spørgsmål eller ønsker at booke en tid,
er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.